ca

Sa Comuna de BunyolaCAMINA PER MALLORCA

El boscde sa comuna

Centenars de pinedes, garrigues i alzinars formen el bosc increïble de Sa Comuna de Bunyola, un dels més extensos de l'illa de Mallorca. Un paratge ideal per practicar el senderisme, el ciclisme o l'escalada.

Situat en plena Serra de Tramuntana -Patrimoni Mundial de la Humanitat-, Sa Comuna de Bunyola va servir durant anys com a font de recursos als veïns. Una prova en són la multitud de béns etnològics que trobem en els seus camins: sitges, forns de pa, aljubs, forns de calç...

Natura, tradició,
aventura i paisatge

Icono

Área recreativa
i Refugi

L'àrea recreativa de Sa Comuna és el lloc ideal per passar el dia en plena natura. Aquí trobaràs un berenador equipat amb fogons i taules on es pot gaudir d'un pícnic en família.

A més a més, durant tot l'any està obert al públic el refugi de Sa Comuna, perfecte per allotjar-se en plena Serra de Tramuntana.

ExcursionspEr la Comuna de Bunyola

Itinerario Etnológico

Itinerari Etnològic

Un itinerari que et permetrà descobrir els racons amb més història de Sa Comuna de Bunyola. La ruta senderista té com a punts de referència tres conjunts etnològics, en els quals es troben rastres de sitges, forns de calç o barraques de carboner, entre altres elements. Restes d'una clara herència del passat dels bunyolins, que utilitzaven el bosc com a font de recursos.

  • DIFICULTAT: Molt fàcil
  • DURACIÓ APROXIMADA: 1 h 30 min
Penyal

Bunyola - Penyal d’Honor

Partint des del poble de Bunyola i endinsant-se en camins de muntanya s'arriba al cim del penyal d’Honor, situat a 819 metres d'altura. Aquest és el punt més alt de la Comuna i, per tant, el millor lloc per gaudir d'una vista espectacular sobre el paratge natural de la Serra de Tramuntana. El camí fins aquí està ple de racons amb encant, com la casa construïda en una cova o les antigues sitges i aljubs.

  • DIFICULTAT: Mitjana
  • DURACIÓ APROXIMADA: 6h
Puig de na Marit

Puig de na Marit i cova de s’Aigua

Ruta senderista ideal per descobrir la flora i la fauna de Sa Comuna de Bunyola, com per exemple, el milà reial, el voltor negre o la característica geneta balear. El primer punt de la ruta et durà al puig de na Marit, on es pot descansar després de la pujada. Aquells amb bon sentit de l'orientació des d'aquí podran arribar a la cova de s’Aigua, en la qual hi ha restes de ceràmica.

  • DIFICULTAT: Mitjana
  • DURACIÓ APROXIMADA: 3 h 30 min
Ruta Circular

Ruta Circular a Sa Comuna

Aquesta ruta circular ofereix una visió general del bosc de Sa Comuna, així com algunes de les restes etnològiques de la zona, com les sitges o les barraques de carboner. L'itinerari és d'una dificultat baixa i permet fer bifurcacions a diferents punts, com el penyal d’Honor, el punt més alt de tota Sa Comuna de Bunyola.

  • DIFICULTAT: Fàcil
  • DURACIÓ APROXIMADA: 2 h 30 min
Youtube de Bunyola Facebook de Bunyola