ca

SenderismeA BUNYOLA I VOLTANTS

ExcursionsPER DESCOBRIR BUNYOLA

Bunyola, en plena Serra de Tramuntana, és una de les millors destinacions de Mallorca per a la pràctica del senderisme. Els seus camins de muntanya, senderes, valls i torrents formen paisatges naturals dignes de postal.

Et proposem a continuació rutes senderistes per a tots els nivells a través de les quals podràs descobrir enclavaments amb molt d'encant, com ara el salt des Freu o el castell d'Alaró.

Camina per Bunyola

Rutes senderistesPER A TOTS ELS NIVELLS

Itinerario Etnológico

Comuna de Bunyola

El bosc de Sa Comuna de Bunyola és ideal per practicar el senderisme. En els seus camins, hi trobaràs rutes senderistes de tots els nivells a través de les quals podràs descobrir la naturalesa de la serra. Alguns d'aquests itineraris tenen un gran valor històric gràcies a les restes etnològiques que trobaràs durant el recorregut: antics forns de pa i de calç, barraques de carboner, sitges… 

  • DIFICULTAT: fàcil / mitjana
  • DURACIÓ APROXIMADA: 1 h 30 min / 6 h
Ironman

Castell d'Alaró

Des del petit llogaret d'Orient es pot arribar caminant fins al Castell d'Alaró, un dels tres castells "roquers" (sobre les roques) de Mallorca.

Una vegada al cim podràs passejar entre les restes del castell i gaudir d'unes meravelloses vistes panoràmiques de la Serra de Tramuntana.

  • DIFICULTAT: mitjana
  • DURACIÓ APROXIMADA: 3 h 30 min 
Competicion

Raixa i Raixeta

Partint des de la finca pública de Raixa, i endinsant-se en amples senders, podràs arribar a Raixeta, una antiga finca construïda l'any 1750. Tot i que de Raixeta, només en queden les ruïnes, es poden observar elements originals de la finca, com l'escut d'armes dels amos de la casa, la família Despuig. L'excursió fins aquesta antiga finca és molt senzilla, per la qual cosa és ideal per a fer-la en família.

  • DIFICULTAT: molt fàcil
  • DURACIÓ APROXIMADA: 2 h 45 min 
Mallorca 312

Salt des Freu-Orient

La cascada natural del salt des Freu i la bellesa del bosc d'alzinars que l'envolten fan que aquesta sigui una de les excursions més boniques de l'illa. Per arribar a aquest enclavament idíl·lic s'ha de passar pel llogaret d'Orient, una vegada allà es puja per un camí de vinyes fins al pas de s'Estaló, el punt més elevat del recorregut. Continuant la ruta, i sempre que sigui època de pluges, aviat sentiràs l'aigua del torrent, que t'indica que ets a prop de la teva destinació. 

  • DIFICULTAT: fàcil / mitjana
  • DURACIÓ APROXIMADA: 2 h 30 min / 3 h
Mallorca 312

Puig de s’Alqueria (Sa Gúbia)

Aquesta ruta et durà fins al puig de s’Alqueria, conegut també com Sa Gúbia. Una excursió que val la pena fer per la bellesa del recorregut.

Endinsant-te per camins de muntanya, camps d'alzinars i d'oliveres arribaràs al cim del puig. Allí et recomanem fer una parada per contemplar les vistes de la serra i descansar als bancs de pedra.  

  • DIFICULTAT: mitjana
  • DURACIÓ APROXIMADA: 4 h 
Youtube de Bunyola Facebook de Bunyola